Dog-tags     Produkter     Vad är dog-tags? Välj språk English   Dansk   Svensk   Norsk     

Kundvagn Kundvagn: 3 varor

Logga in:
Användarnamn:
Lösenord:
Glömt Lösenord?

Alla priser är inkl. moms

Vad är dog-tags?

Armytags, dog-tags, hundbricka, dogtags, ID-brickor, dogtag, bling bling, dog-tag, dog tags, dog tag halsband. Kärt barn har många namn. En dog-tag är den identifikationsskylt, som soldater över hela världen bär. Som standard finns det på skylten soldatens namn, personnummer, blodtyp och religion. Skylten är normalt uppdelad i två. Om en soldat skulle dö i tjänst, tar hans kamrater den ena skylten och ger den vidare till sergeanten, och den andra delen stannar kvar på liket för senare identifikation.  

Skyltarna finns i olika utformningar och storlekar alltefter vilket land man befinner sig i. Här på Armytags.se har vi specialiserat oss i att framställa exakt samma armytags som de amerikanska soldaterna använder över hela världen. Vi köper av samma amerikanska förhandlare och använder samma dyra kvalitetsmaskiner som den amerikanska militären. Dessutom har vi också ett stort urval av alternativa dogtags i olika storlekar och färger. T.ex. Mini, Monstersize eller Goldtag. På alla våra dog-tags upphöjs bokstäverna, som på ett betalkort. Detta är det riktiga sättet att göra militära dog-tags. Det kommer du att se, om du kan få tag på en tidigare eller nuvarande soldats armytag. Många silver- och guldsmeder runt omkring i landet producerar också en sorts armytags i hemgjorda material, men de använder ofta den mycket billigare, och inte ursprungliga metoden med att gravera texten ned i skylten. Detta är varken lika snyggt eller hållbart som en ursprunglig armytag från Armytags.se.

"Men jag är ju inte soldat, vad kan jag då använda ett armytecken till?" Dog-tagskyltar är jättepopulära bland civila. Folk använder dem som smycken, till att utrusta sina sportklubbar, till reklam, till sjukdoms ID, till sina barn om de skulle springa bort, och tusen andra saker. Bland kändisar är det också ett mycket populärt smycke. Man har ofta sett bl.a. Eminem og Sarah West med armytags om halsen.  

Du kan se bilder av armytags från hela världen genom att klicka på knappen nedan. (Har du en bild av ett dog-tag som vi inte har på bildsidan, är du välkommen att skicka den till oss) Se bilder här.

Gå in på vår sida "Frågor & Svar" och se flera svar på frågor. Önskar du att ställa oss en ny fråga, kan du göra det under vår ”Feedback” sektion.  

Gå till Frågor & Svar  
Copyright © 2017 Armytags.se | Jernbanegade 7 | 7490 Aulum | Danmark | info@armytags.se Design: AHA IT - 2007-2017