Om oss

Historien om Armytags

Armytags startades den 12 december 2006 och då gick det under namnet Armytecken. Företaget startades av Ivan från Aulum, Danmark och drevs de första 11 år av honom själv. Ivan hade tidigare själv varit soldat och han förstod inte varför man som civil inte kunde köpa dog-tags/hundtecken/armytags i affärerna. Han beslutade sig därför för att ta saken i egna händer, så han köpte en ingraveringsmaskin och en massa dog-tags så han kunde starta sitt företag. Det visade sig att vara en bra idé och företaget har sedan dess utökat sitt sortiment samt spridit sig över Danmarks gränser till Sverige, Norge och England. 

 

Den 1/1 2017 blev företaget uppköpt av Handelshuset Aulum, då Ivan ville gå vidare i sin karriär med andra projekt. Handelshuset Aulum tog över alla delar av Armytags vilket också innebar systershoppen Logomarketing. 

 

Historien om Handelshuset Aulum 

Handelshuset Aulum stiftades i 1993 av Bjarne Kristensen och då gick det under namnet B.K Fiskegrej. Han startade det hela hemma hos sig, där han gjorde små fiskegrejer och sålde det till alla runt omkring i staden. Det var en stor succé och sakta men säkert växte det sig större och blev till en butik med fiskeutrustning och massa olika fiskegrejer. I 1998 fick butiken inte längre plats där hemma, därför köpte Bjarne en gammal SPAR-butik i Aulum och där ligger butiken fortfarande. 

 

Här startade Bjarne med att ha fiskegrejer och fiskeutrustning i den ena delen av butiken och loppmarknad i den andra. I år 2000 var Bjarne i Kina tillsammans med en kollega och där fick de upp ögonen för hardball/softguns/airsoft utrustning. Det slutade med att de beställde ett par containrar med denna utrustning för att sälja i butiken i Aulum. Det visade sig att vara en stor succé och idag är det butikens största försäljningsområde. Butiken har haft många olika artiklar genom åren bl.a. leksaker. Omkring 2005-2006 fick företaget en webbshop, så mycket av utrustningen till hardball kunde säljas online. I starten var det inte så stort, men med tiden blev internet mera populärt och lätt tillgängligt för alla. Det gjorde att omsättnigen på hemsidan steg och idag ligger hälften av försäljningen på internet. 

 

Bjarne sålde Handelshuset Aulum till sitt barnbarn Kenneth Storm Jessen den 1/1 2017 och det är han som är nuvarande ägare. Kenneth har varit med i butiken i många år och sakta men säkert stigit i graderna till att bli butikschef i 2016 och nu också innehavare.